›  Tο Προφίλ μας

Ποιοι είμαστε

Είμαστε μια νεοσύστατη επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στο χώρο παραγωγής και λιανικής πώλησης ειδών χαρτοτεχνίας και ειδικότερα στα είδη χαρτοπλεκτικής  /  quilling  (quilling paper , quilling tools ) . Η τέχνη της Χαρτοπλεκτικής είναι η δημιουργία χειροποίητων κατασκευών με λωρίδες χαρτιού.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα

Πριν από 2 χρόνια γεννήθηκε μέσα μου η ιδέα να χρησιμοποιήσω ένα οικονομικό, οικολογικό, εύχρηστο υλικό, με αστείρευτες δυνατότητες: ΤΟ ΧΑΡΤΙ, για να δημιουργήσω πρωτότυπα Χριστουγεννιάτικα στολίδια για το σπίτι μου. Ήταν η αρχή μια ιδέας που έγινε πολύ γρήγορα στόχος και όραμα.

Ως αρχιτέκτονας, είχα την εμπειρία στο σχεδιασμό και τη δημιουργία, έτσι η σκέψη μου επεκτάθηκε στις απίθανες δημιουργίες που μπορούμε όλοι να κατασκευάσουμε με χαρτί και μερικά χρήσιμα εργαλεία. Οι λωρίδες χαρτιού έγιναν το αντικείμενο της φαντασίας μου και αναζητώντας τα όριά της, ανακάλυψα ότι … δεν υπάρχουν!

Η ιδέα γίνεται πράξη

Με κοινό γνώμονα την ποιότητα, την αισθητική, τη λειτουργικότητα και με οδηγό το κοινό πάθος για να διαδώσουμε αυτή την εκπληκτική τεχνική, αρχικά… τη βαφτίσαμε: ΧΑΡΤΟΠΛΕΚΤΙΚΗ

(Quilling).

Η ομάδα

Πολύ γρήγορα η ιδέα άρχισε να υλοποιείται και θέλοντας να δημιουργήσω μια ομάδα ατόμων με αισθητική και όρεξη για δημιουργικότητα, οι νεαρές μαμάδες του φιλικού μου κύκλου ήταν τα πρόσωπα, που με εμπιστοσύνη στηρίχτηκα για να χτίσω την ομάδα, που μαζί της θα μοιραζόμουν το μεράκι, τις ιδέες, τους προβληματισμούς και το …. Όνειρο.

Οι συνεργάτες μας

Αναζητώντας εξειδικευμένους συνεργάτες και άριστα υλικά, αποφάσισα να κάνω τα πρώτα μου βήματα υποστηρίζοντας κατ’ αποκλειστικότητα τις Ελληνικές εταιρίες, με τα προϊόντα  και τις υπηρεσίες τους. Η έντονη επιθυμία και το πείσμα μου να υποστηρίξω αποκλειστικά την Ελληνική Αγορά, με ώθησε στην αναζήτηση λύσεων που δεν ήταν εύκολες (μιας και δεν ήθελα να απευθυνθώ στο εξωτερικό ή στην απλή αντιγραφή προϊόντων). Οι ιδέες πολλαπλασιάζονταν και τα υψηλά κριτήρια στα υλικά και οι αυστηρές προδιαγραφές στα προϊόντα, που θέλαμε να σας προσφέρουμε, δεν μας επέτρεπαν να συμβιβαστούμε. Έτσι, αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε μόνοι μας τα εργαλεία της Χαρτοπλεκτικής και να παράγουμε στην Ελλάδα την πρώτη ύλη, δημιουργώντας μόνοι μας τα σχέδια.

Ο χώρος μας

Σήμερα, ένα καλαίσθητο κτίριο στην Καστέλλα, σε μικρή απόσταση από το κέντρο του Πειραιά, στεγάζει ένα πλήρες, σύγχρονο εργαστήρι παραγωγής και διάθεσης ειδών χαρτοπλεκτικής. Είναι ένας χώρος, 120 τμ, μοντέρνος, όμορφος και άνετος για να φιλοξενεί τα μηχανήματα, τα προϊόντα μας, τους ανθρώπους και το πάθος μας!

Πού απευθυνόμαστε

Ξεκινώντας από τη λιανική πώληση, μέσω ενός εξελιγμένου ηλεκτρονικού καταστήματος, (e-shop) προωθούμε τα προϊόντα μας, απευθυνόμενοι σε:

Ιδιώτες κάθε ηλικίας, βιβλιοπωλεία, καταστήματα ειδών δώρων και χειροτεχνίας, επαγγελματικούς χώρους καλλιτεχνών, παιδικούς σταθμούς (για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών προσχολικής ηλικίας), εργαστήρια δημιουργίας & ψυχαγωγίας παιδιών και ενηλίκων, καταστήματα: χειροποίητων καρτών (προσκλητήρια, ευχητήριες κάρτες), κοσμημάτων και διακοσμητικών αντικειμένων.

Τι δημιουργούμε

Με τη χαρτοπλεκτική μπορούμε να δημιουργήσουμε: διακοσμητικά αντικείμενα, ευχητήριες κάρτες, εορταστικά στολίδια, πίνακες, κοσμήματα… όλα μοναδικά, εύκολα, χειροποίητα και ανακυκλώσιμα! Τολμήστε τα και θα εκπλαγείτε πόσο γρήγορα οι λωρίδες χαρτιού μεταμορφώνονται σε λουλούδια, αστέρια, παπαγάλους, νεράιδες ή απλά …καρδιές. 

Με πολύχρωμες λωρίδες χαρτιού, ένα πτεροτυλιχτήρι και κόλλα, μπορείτε να δημιουργήσετε μαγικά σχήματα, εσείς και το παιδί σας!

Τα κριτήρια και η ιδεολογία μας

Με αγάπη και εμπειρία στο σχεδιασμό, ζήλο και πείσμα για τη δημιουργία αξιόπιστων υλικών και προτάσεων, οι αξίες μας είναι πάνω και πέρα από τις εύκολες λύσεις. Πιστοί στην υψηλή ποιότητα, αυστηροί και απαιτητικοί στις τεχνικές προδιαγραφές και τη λειτουργικότητα του κάθε προϊόντος, με υπευθυνότητα, συνέπεια και ειλικρίνεια, είμαστε εδώ για να σας προσφέρουμε ότι αναζητήσετε, Με γνώμονα το σεβασμό στον καταναλωτή θα στηρίζουμε τις ιδέες σας, είτε είστε στα πρώτα σας βήματα, είτε είστε επαγγελματίες.

Είμαστε υπερήφανοι γιατί μπορούμε να σας προσφέρουμε εξαιρετικής ποιότητας υλικά και εργαλεία χαρτοπλεκτικής, απεριόριστη γκάμα επιλογών σε χαρτολωρίδες και κυρίως υποστήριξη μετά την πώληση. Σε ότι επιθυμείτε ή φαντάζεστε εμείς έχουμε τις λύσεις και τα προϊόντα για να σας διευκολύνουμε και να σας ενθαρρύνουμε σε σύνθετες, μοναδικές δημιουργίες χαρτοπλεκτικής.

Οι στόχοι μας

Ως μια νεοσύστατη επιχείρηση που μόλις ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα, αρχικός στόχος μας είναι να εδραιωθούμε στην αγορά, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη σας, έχοντας δοκιμάσει τα προϊόντας μας. Οι στόχοι μας δεν περιορίζονται στη δημιουργία ενός απλού δικτύου καταναλωτών, αλλά στην προσέγγιση ενός ευρύτερου «Δικτύου Ανθρώπων» με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Απλοί άνθρωποι, γιατί θα βρουν στη χαρτοπλεκτική ένα καινούργιο τρόπο ψυχαγωγίας και απασχόλησης, επειδή θέλουν να περάσουν όμορφα και δημιουργικά το χρόνο τους.

Γονείς, γιατί θα γνωρίσουν μια απλή και προσιτή απασχόληση χειροτεχνίας, επειδή θέλουν να αφιερώσουν ποιοτικό χρόνο στα παιδιά τους.

Καλλιτέχνες, γιατί θα ανακαλύψουν έναν επιπλέον τρόπο έκφρασης των καλλιτεχνικών τους τάσεων και ενστίκτων, επειδή τους αρέσει να επεκτείνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Επαγγελματίες του είδους, γιατί θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες, επειδή είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες για να επεκτείνουν τα οφέλη της επιχείρησής τους.

Εκπαιδευτικοί, γιατί θα δημιουργήσουν μια επιπλέον δραστηριότητα δημιουργικής, εκπαιδευτικής και ψυχαγωγικής απασχόλησης για τα παιδιά, επειδή η χειροτεχνία έχει πολλές μορφές και τα παιδιά αστείρευτη φαντασία.

Εάν αναρωτιέστε σε ποια κατηγορία ανήκω εγώ, θα σας απαντήσω ειλικρινώς: είμαι απλός άνθρωπος που αναζητώ μια ευχάριστη απασχόληση στον ελεύθερο χρόνο μου - που ως γονέας είναι απόλυτα περιορισμένος - αλλά επιλέγω τουλάχιστον να τον περνώ εποικοδομητικά με τα παιδιά μου, ενώ ταυτόχρονα είμαι και επαγγελματίας με όλα τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, για τα οποία σας προτρέπω να τολμήσετε!

Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε; Σίγουρα κάτι από τα παραπάνω θα ήταν για εσάς πρόκληση να μας γνωρίσετε καλύτερα!

 

Όραμα & Δέσμευση

Όραμα της ομάδας είναι να εντάξουμε τη χαρτοπλεκτική – ως μια εκπληκτική απασχόληση ψυχαγωγίας, δημιουργικότητας, έκφρασης και φαντασίας – σε χώρους δημιουργικής έκφρασης των παιδιών κάθε ηλικίας, αλλά και σε κέντρα ψυχαγωγίας ενηλίκων, όπου θα διδάσκεται η χαρτοπλεκτική και τα υπέροχα σχήματα που γεννά αυτή η αστείρευτη τεχνική.

Δέσμευση όλων μας είναι η απόλυτη συνέπεια και ο σεβασμός στις υψηλές απαιτήσεις σας για ποιοτικά και απολύτως χρηστικά προϊόντα.

 

Σας προ-Σ-καλούμε να μας γνωρίσετε για να σας ταξιδέψουμε σε ένα μαγικό, απέραντο κόσμο, γεμάτο χρώματα, σχήματα και φαντασία …. στον κόσμο της Χαρτοπλεκτικής!

Μπορούμε να περιηγηθούμε μαζί σας στα μονοπάτια της Χαρτοπλεκτικής, αυτά που μπορεί ο καθένας να διαβεί, πλάθοντας πολύχρωμες ιστορίες με χαρτολωρίδες.

Διαθέτουμε όλα τα μέσα για να χαρτο-πλέξουμε ιστορίες με έμπνευση... μαζί σας!